Ja nie jestem wart oplucia według jakiegoś nawiedzonego. Z tego wynika że to ON jest wart oplucia co z przyjemnością robią jego wybrańcy. I to nie ty masz w d tylko oni ciebie biedny człecze.
Jeśli chodzi o Nojmana, to właśnie taka jest PO - nienawidzi przeciwników i gardzi swoimi wyborcami. którzy gówno wiedzą ale na PO głosują. Ot, takie dla nich gówno wyborcze - głupie ale pożyteczne. Akurat jak dla rolnika obornik - śmierdzi ale pożyteczny.
A dlaczegoż to Konfederacja głównego przeciwnika widzi w PiS a nie w PO?
To może odpowiesz na to czemu Konfederacja ciągle łaje kurwizję, że nie pokazują jej w sondażach i nie zapraszją do studia? I kto tu kogo prześladuje?
"Wiadomości" TVP zastosowały się do wyroku warszawskiego sądu i opublikowały sprostowanie. Redakcja sztandarowego programu informacyjnego została pozwana w trybie wyborczym przez jeden z komitetów.
Konfederacja nie została uwzględniona w materiale TVP prezentującym wynik sondażu Pollster dla "Super Expressu". Wyrok zapadł w poniedziałek, a w czwartek się uprawomocnił.
– Jestem z Konfederacji – powiedział w pewnym momencie mężczyzna, który wymachiwał palcem w geście oburzenia. Stwierdził, że na widownię programu nie zostali wpuszczeni "ludzie z Konfederacji" i zaczął skandować nazwę prawicowego ugrupowania. Prowadzący "Studio Polska"... zignorowali go i przeszli do innego studia.
To nie pierwsza awantura z udziałem Konfederacji wtym programie. W maju ze studia wyprowadzony został Jacek Władysław Bartyzel, wiceprezes Federacji dla Rzeczypospolitej, która wchodzi w skład Konfederacji.
dostarczone przez plista
Po tym, jak Bartyzel nie został dopuszczony do udziału w programie, inny działacz Konfederacji wyszedł na środek studia, by wygłosić swój sprzeciw wobec działań przedstawicieli TVP. Nie chciał wrócić na miejsce, więc… też został wyprowadzony.
– Precz z komuną, precz z PiS-em. Nie zapraszają polityków Konfederacji – powiedział na koniec.
"28.09.2019 Elbląg 1. - godz, 12,00 Św. Msza... ." Tak zaczyna się tekst poczynający tę dyskusję. Nie czas ją zakończyć? Przekonanych i tak nikt nie przekona, Nieprzekonanych, także. P.poseł Kaczyński chce zostać Orbanem, czy nawet Gierkiem (chociaż Orban premierem jest), a narodowcy, czy wygrają, czy przegrają i tak będą namawiać młodzież do tupania i maszerowania, zakazując jej wstępowania do Obrony Teoretycznej Kraju (czy jakoś tak), organizując własne, tajne obozy letnie dla młodzieży, niezbyt wykształconej. Ciekawe, że wykształciła się elita narodowców, która nie tupie, lecz kroczy, a wspierana jest także przez TV "Trwam", do tego zamożna jest, w przeciwieństwie do tych, do których propaganda skierowana jest.
CZEŚĆ CHRAPAŃ ! Integracja Rosji z Białorusią staje się faktem. Dzisiaj Putin polecił swoim ludziom przygotować swoje mózgi do realizacji porozumienia , które zostanie podpisane w Moskwie Putin - Łukaszenka . To ten sam Łukaszenka , który w oczach Karczewskiego szefa Senatu jest ,,ciepłym człowiekiem ". Niebawem stanie się ,, gorącym " kotletem dla Polski. Mądre zródła SMI donoszą , że granicy wschodniej nie muszą bronić wojska Trumpa. W Grodnie i Brześciu staną Iskandery rosyjskie i one zapewnią nam pokój. Masz szanse po wyborach ubiegać się o stanowisko w MON po Misiewiczu , bowiem twoja wiedza jest nie do zastąpienia w porównaniu z tym strategiem ( tak zwie go Macierewicz ), Układ zostanie podpisany 8 grudnia br w Moskwie. Staraj się.
ciurak przeżywa porażkę
Wynik 49 głosów Pana Marka Chrapana emeryta zPasłęka i Konfederacji, to dowód i mandat społecznego zaufania, naszych zakładów pracy uczelni i Parafiii. Bóg zapłać.
48 głosów to nie 48 procent Paliaku
Widocznie jakiś nowy komentator zawitał na to forum. A że pomyślunku mu brak, to i ciężko mu było wykoncypować sobie jakiś nick, więc po prostu posłużył się moim. Może pomóc?
Ludzie poznali sie na przebierańcu, Siodme miejsce na liście, swoim życiorysem pociągnął listę w dół i nie maja od nas żadnego posła
Do "chrapcio to taki ... ." Mam propozycję: nie obrażaj człowieka, a poglądy jego zwalczaj, o ile znimi się nie zgadzasz. Będziesz internautą, gdy będziesz używał kulturalnego, polskiego języka. Jego poglądy zwalczam od dawna i udało mi się. Przestał pisać niektóre zdania, zaprzestał używania niektórych wyrażeń i, o dziwo, jest przeciwko maszerowaniu tuptusiów. Poprzestał na pisaniu. Zadziwił mnie swym startem w wyborach. Po cholerę mu to było, nie wiem. Może to takie dziwactwo starych ludzi, do których i ja się zaliczam?
Jeśli samo pisanie o tym jest obrazą człowieka to masz rację. Zaznaczam: człowieka! Natomiast w treści wpisu do ktorego się odnosisz ja przynajmiej żadnej brazy nie widzę.
Ja się zapytywuję ,,domorosłych pisarzy i komentatorów " ? Od kiedy Chrapcio jest tutejszym Piotrowiczem i skąd on znalazł swoje miejsce do publikacji dyrdymałpów ? Przecież teoretyczne teksty pochodzą z przedruków , reszta ktoś mu pisze. On jest już zbyt daleko od rozpoznawania rzeczywistości. Gdzie on mieszkał kiedykolwiek w pasłęckim regionie? Może na kolonii jakiejś wioski ? Piszcie znawcy jego zyciorysu. Przecie nie może on umknąć historii regionu. Zasługi ktoś, kiedyś doceni.
@Kasia - jeśli tak się ekstycujesz życiorysem Chrapana - zajrzyj do starych szpargałów UB. Oni tam niemal każdego śledzili.
> doradca < Nie możesz być doradcą jezeli nie rozumiesz prostej prosby, prostego człowieka z Robit. Znam wszystkie wioski wokół Pasłęka i pytam . Skąd pojawił się w tym regionie Chrapan. Nigdy nie współpracowałem z UBekami ani partyjniakami i nie mam dostępu do takich dokumentów . Szukam znajomych , którzy go znali.
Jeśli nie odpowiada Ci moja pierwsza rada - dam Ci drugą: w internecie kliknij "Marek Chrapan" i jakiś okruch na jego temat znajdziesz. A co do znajomych - "szukajcie a znajdziecie". Przyjechał z rodziną z Rosji, Pytaj w Kroninie.
czy warto tym czymś o zafajdanym życiorysie aż tak sie ekscytować?
Na necie możesz co najwyżej znależć bajki z ostatniego okresu.
Jestemy juz blisko sprawy. W lipcu 1958 r odbywała się huczna zabawa wiejska w Mariance. Uczestniczyli w niej tez chłopaki z Łukszt , Stegny i Kronina. Ponieważ modne wtedy były walki na sztachety, pamiętam , że temu z Kronina przywałiłem sztachetą w łeb. Może to był Chrapan ? Cie choroba...... czyżby skutek tej sztachety pozostał u niego do dziś ? W Pasłęku najlepszym lekarzem wtedy był niedawno zmarły dr Berecki. Mógł nie ustalić skutków tej bijatyki, mimo , że był wspaniałym człowiekiem i lekarzem. Medycyna wtedy nie miała aparatury , bo orkiestra wówczas grała , ale w żołądku z biedy. Co nie ?
Bogata gmina dziś drogi gminne bez sniegu odśnieżały...
To jeszcze nie jest zima?A może w Pasłęku marsz zorganizować?
Marszmamy problem moi mili. wczoraj (9 .12) przejeżdżałem...
potrzebny hycelmamy problem moi mili. wczoraj (9 .12) przejeżdżałem...
potrzebny hycelczy ktos w koncu zajmie sie bachorami z tymi...
dzieci na hulajnogachCzy ktoś montował pompe ciepła ale bez instalacji...
Pompa ciepła ale bez fotowoltaikiPON
-3° - 0°
WT
-2° - 6°
ŚR
3° - 7°
CZW
1° - 4°
PT
-1° - 1°
SOB
-1° - 1°
Polityka Ta nowa władza niech zajmie się oświetleniem przejść dla pieszych. Jak wchodzi ktoś na pasy na...
Towarzyskie ja rozumiem ze to w warszawie takie rzeczy sie mogly by dziac. ale ze juz tutaj do nas doszło to...
Dodawanie ogłoszeń w kategoriach Nieruchomości, Praca, wiąże się z dodatkową opłatą. Pozostałe kategorie są darmowe.