Bezbędnie podsumował toTusk: Wyprowadzają Polskę z Unii, niszczą sądy, by bezkarnie kraść, szczują jednych Polaków przeciw drugim. Głosujesz na nich? Masz prawo. Ale nie masz prawa dłużej udawać, że tego nie widzisz. Bo widzisz.
A tym czasem w CBA...z kasy zniknęło 10 mln zł, połowa w gotówce. W związku z mankie na kilka milionów złotych, szef służby Ernest Bejda podał się do dymisji. Nie została ona jednak przyjęta:) ....Taaa będziemy chyba pierwsi na świecie gdzie służba do walki z korupcją sama kradnie. Brawo PiS. I weż tu nie wierz Tuskowi który pisze, że niszczą sądy, by bezkarnie kraść.
Ale na szczęście jest jeszcze doktór Jaki. W siedem miesięcy napisał pracę doktorską, w międzyczasie startował na prezydenta Warszawy, kandydował w wyborach do PE, był wiceministrem u Ziobry, i jeszcze przewodniczył Komisji reprywatyzacyjnej. Szacun... A tymczasem promotor jego pracy doktorskiej płk dr hab. Bogdan Grenda stracił stanowisko dziekana Wydziału Bezpieczeństwa Narodowego w ASW, przeciw niemu toczy się proces o plagiat.
Co tam napisał Tusk: Głosujesz na nich? Masz prawo. Ale nie masz prawa dłużej udawać, że tego nie widzisz. Bo widzisz.
Do swoje wiem. Chodziło zablokowanie wyboru i rozłożenie KRS-u a nie jak piszesz wybrali / bo już musieli / swoich.
Tak się składa, że Senat nic konkretnego nie może zrobic przeciw ustawom Sejmu. Może jedynie opóźniać, mitrężyć, spowalniać ale nie stanowi żadnej zapory. A że wybrali dwóch swoich przedstawicieli do KRS, to nic nie znacząca pestka, jedynie uwiarygodnili KRS, którego do tej pory nie uznawali. Jak w starym porzekadle - burza w szklance wody a pasłęccy przeciwnicy PiSu podniecają się, jak by PO już "dorzynało watahę". Pomalutku przyjaciele, pomalutku, spadnie śnieg to Wam ochłodzi główki i wrócicie do smutnej dla Was rzeczywistości. He, he, facecje panie, facecje, zwłaszcza z Jego Excelencją Grodzkim, ksywa Koperta. Już lepiej, jak Senat kojarzy się z Szanowną Panią Senator Lidią Staroń, z urodzenia naszą Sąsiadką z Morąga, jak głosi fama, niż z Panem Marszałkiem Grodzkim, którego Ego wybujało jak przenawożony azotem krzew chmielu. I tak jak chmiel, to jego Ego też niedługo będzie potrzebowało podpór, by nie upaść z hukiem na glebę.
A co ty rozśmieszony powiesz na wczorajszy stand-up Wilka z Konfederacji? Jeśli to on wymyślił to jest gość.
A nie jesteś rozśmieszony z Karczewskiego przyjaciela Łukaszenki jak dla idei zgarnął 400 tys do ręki , bez koperty ? Wychodzisz tu na zwykłego łachudrę , a nie politycznego przeciwnika. Widzisz co twój DUDA wyrabia jeżdżąc po Polsce i zdobywając popularność u takich jak ty o obrażając mnie ? Jego wypowiedzi o obcojęzycznych o profesorach uczelni , o zagrożeniu suwerenności o osiągnięciach po wygranej wojnie z komuną ( on i premier najbardziej wojowali ) Każda ich wypowiedz świadczy , że odbijają Polskę od Europy . Budują ustrój na wzór Łukaszenki. Podporządkowanie struktur sądowych Kaczyńskiemu i Ziobrze , to bolszewizm białoruskiego wzorca . Nie będziesz rozśmieszony na koniec roku , jak pójdziesz do sklepu. Handel zagraniczny z Polską stanie się nieopłacalny. Morawiecki w rządzie nic nie robi , bo nie ma czasu. Jezdzi po kraju > rozśmieszony< i radosny. Kraj się kręci sam.
Jakiś debilny z rzadu cieszył się z kontraktu na sprzedaż kosku. Przerobimy najlepszy węgiel, śmieci z koksowników zostaną u nas a my będziemy sie truć ruskim.
Dalej będę ciebie rozśmieszał > rozsmieszony <. Ukraina jest państwem- folwarkiem z którego zgnębiony Naród chce się wyzwolić więc wybrali Prezydenta - komika. I tenże komik , ale Prezydent pokazuje społeczeństwu jak się rządzi. Premier Honczaruk swojej zgrai rozdał nagrody tak wysokie jak u nas ,,dama z broszkami " . W społeczeństwie bunt . Prezydent ostro do premiera , a ten prosi o dymisję . Prezydent nie przyjmuje dymisji , tylko daje termin i każe naprawiać tam gdzie coś zrobił przeciwko ludziom. U nas broszkę wybrali do EP, aby sobie dorobiła. O nagrodach zapomnieli , czy i komu oddali. Kolejna PISowska działaczka chirurg w czasie kadencji zarobiła 600 tys zł. Łukaszenka jest w rozkroku , bo ruskie nie dostarczają paliwa, ale władzę trzyma , bo ma SĄD i Policję. Do tego zmierza Kaczyński z Dudą ? Staniszkis pisze ,że Kaczyński wybitny polityk chyba odda władzę i wskazuje nazwiska. Otóż Kaczyński nigdy sam nie odda władzy bo on ją kocha ( Staniszkis ). A kocha dlatego , że trzeba będzie się rozliczyć nie tylko ze Srebrnej. Przyjdą inni i rozliczą , jak rozliczyli komunistów. Czekam na odpowiedz ,,rezolutnego" i > rozśmieszonego <
Wątpiący, Ty nie jesteś wątpiący, Ty jesteś absolutnie pewny swoich racji. No cóż, Twoje prawo mieć własne zdanie. Ja też je mam. Głosuję na PiS, choć nie jest to partia bez wad ale przeciwnicy PiSu to już kompletne dno, więc na nich nie zagłosuję. Co będzie dalej zobaczymy ale życzę PiSowi aby nie ugiął się pod naciskiem Eukołchozu i najwyższej kasty a takze żydowskich finansowych bandytów. Tacy jak Ty rozśmieszają mnie swoimi poglądami, będącymi kalką ordynarnej propagandy naszych polskojęzycznych sługusów Niemiec, Rosji, czy kogo tam jeszcze. Widać, że wciąż jeszcze mają wiernych słuchaczy.
Dzięki ci za sensowną odpowiedz. Moje racje to wieloletnia obserwacja wydarzeń oraz zdobywanie wiedzy poprzez czytelnictwo i pobyt w różnych krajach, znajomosć języków obcych. Posiadam kontakty poprzez srodki łączności z przyjaciółmi ,, obcojęzycznym' , którzy są pozytywnie nastawieni do Polski. Słowo ,,obcojęzyczni " zbulwersowało mnie do tego stopnia , że odczuwam obrzydliwość do ludzi , którzy sieją nienawiść do innych nacji. Tak nie postępuje Prezydent Państwa . Nie znajdziesz w historii żadnego panstwa wypowiedzi tej treści. Myślę , że Prezydent DUDA rozpoczął realizację polecenia Prezesa - Gryzć trawę ! W Polsce świeża trawa pojawi się dopiero na przełomie marzec- kwiecień . Do tego czasu może tylko ,, strzępic zęby ". Nie jestem zwolennikiem PO , ani żadnej innej partii. Jestem zwolennikiem mądrych odpowiedziałnych ludzi , którzy znajdują się w Polsce . Także w funkcjonujących partiach . Jestem emerytem i mam tylko możliwośc obserwacji i oddania głosu na człowieka , który jest godny : solidny , uczciwy ,wykształcony w okreslonej profesji i doswiadczony. Jak mogłem patrzeć na zachowanie ogrodnika- oblatywacza Kuchcińskiego ? Setki innych pałętaczy i krzykaczy . Ale są wybierani. Aktualnie przez ,,przekupność " finansową . Zgraja z którą TUSK stworzył ,, państwo teoretyczne " doprowadziła do tego , że 5 rok państwem kieruje jeszcze gorsza zgraja oszustów. Teraz sięga po najważniejszy obszar kierowania państwem ( filar demokracji ) SĄDOWNICTWO ! Nie wierzę , ze im sie to uda , a jezeli tak to dyktatura i rozpad państwa w ciągu kilku lat. Putin z Merkel wiedzą co sie dzieje w Polsce, a w Rosji surowców jest ,,mnogo ". Wojna światowa nam nie grozi z uwagi na nagromadzony potencjał nuklearny. Wojna domowa w Polsce jest chwilowa ,, tląca " ale w kazdej chwili może wybuchnąć ogniem np sytuacja w gospodarce będzie się pogarszać a od malego strajku powstanie duży i ktoś podłoży iskrę . Nie sądzę , aby pseudowojsko zbudowane tępotą umysłową Macierewicza WOT ( inaczej ZOMO ) będzie dusić w zarodku. Boli mnie postawa Episkopatu i upadek moralny Kościoła , który w historii Polski odgrywał główną rolę w ratowaniu kraju. Obecnie władzę przejął o Rydzyk i poprzez srodki techniczne mąci w głowach ludzi podatnych na prostacką propagandę. Takie są moje poglądy na terazniejszość. Patrzę w przyszłość wnuczki ze smutkiem i niepokojem. Pozdrawiam
Piszesz, że jesteś zwolennikiem "mądrych, odpowiedzialnych ludzi, którzy znajdują się w Polsce". Ależ kazdy uczciwy, rozsądny człowiek tylko przyklaśnie takim słowom! Tylko pokaż tych ludzi, jeśli są madrzy i odpowiedzialni, to niech się zjednoczą w jedną organizację, czy partię a nie rozpraszają się w "funkcjonujących partiach", jak napisałeś. Jeśli są "mądrzy", to rozumieją, że rozdrobnieni nic nie zdziałają i nawet muszą wzajemnie waiczyć ze sobą w ramach walk partyjnych a razem mogą dokazać cudów. Więc może jednak nie do końca są mądrzy? Albo przedkładają swój osobisty interes nad dobro wspólne? Czy możesz rzec, kto jest w/g Ciebie tym "godnym, solidnym, uczciwym, wykształconym w określonej profesji i doświadczonym" człowiekiem aby i inni mogli go wspierać? Napisałeś dużo ale to jest Twój opis rzeczywistości. Napisz więc co powinno się robić, abyś nie musiał czarno przewidywać przyszłości swojej wnuczki. Nie opisów nam trzeba ale recept na skuteczne działanie. Nawet na poziomie naszej Gminy, naszego Pasłęka.
@wątpiący - albo nie wielie ci dały - " wieloletnia obserwacja wydarzeń oraz zdobywanie wiedzy poprzez czytelnictwo i pobyt w różnych krajach, znajomosć języków obcych." - albo stosujesz przxewrotną argumentację.Jak powszechnie wiadomo nie jedstem fanem ŻydoPisu ale to jest drugi Rząd - po J. Olszewskiego - który nie wyprzedaje za łapówy po cenach złomu polskie dobra narodowe, a przywraca im rentowność (LOT, stocznie, PKP, zatrzymana likwidacja kopalń itd.. - zastrzeżenia mam do realizacji obiertnic - odbudowy zniszczonego przermysłu ciężkiego przez kolejne "rządy" poczynajac od zbrodniarza żydokomuszego , UD/KLD. UW/ZSL poprzez SdRP/SLD/ZSL, łoBózka i żodoPOlszewię/ZSL. To te bandy robiły z Polski IV świat kolonialny kradnąc, rabując, wyprzedając za łapówy wdszystko co się dało - na własnej skórze o tym się przekonałem na początku 1990 r kiedy nieoficjalnie się dowiedziałem o możliwościach kredytu na 5%, a moja firmas była w kłopotach, poprzez "znajomości" (inaczej żadnego kredytu nie dostawało się) nieoficjalnie zawiadomiono, że te 100 mln (ówczesnych wystarczających na transport z Tajlandii 1 kontenera towarów) dostanę. Jednak na rozmowie u dyrektora banku usłyszałem, że kredyt preferencyjnie jest na 80% (normalnie dochodził do 120%) co mi postawiło włosy na głowie, a kiedy powiedziałem, ze chodziło mi o 5% jak panom - wymieniłem nazwiska w tym III wojewódzkiego sekretarza PZPR w Krakowie, dyrektor mocno zmieszany odpowiedział, ze co panowie są na "innych zasadach", dyrektor natomiast stwierdził, ze "mozemy się dogadać" i jest w stanie zwiększyć kredyt do nawet 1 mld i bym się nie martwił brakiem takiego zabezpieczenia (mieszkanie 37 m2 w Sosnowcu). Dla mnie jednak "nie mieściło się w głowie" i zrezygnowałem nie domyślając się o co chodzi. Później uswiadomiono mnie, ze chodziło o tak zwane "kredyty nie spłacalne" zas 20% dla załatwiającego taki kredyt, Tak rozgrabiano banki państwowe, tak rozgrabiano najnowocześniejsze na świecie zakłady przemysłowe budpwanie przez Sosn. Przed. Bud. Przem. w którym pracowałem. Wszystkie takie zbrodnicze poczynania ochraniasne były przez udzałowców w grabieży takich jak "służby", POlicja, Prokuratura, Sądy i dlatego nie zależnie jak będzie przeprowadzona czystka złogów stalinowsko i postastalinowsko-żydowskich w sądownictwie, mendiach, szkolnictwie od podstawowego po wyższe, służbie zdrowia, orgaznach ścigania i wreszcie w zrabowanym biznesie - ONA MUSI BYĆ PRZEPROWADZONA! Po następnych wyborach siłą znaczącą bedą Nasrodowcy i wówczas kolejna reforma oda "sprawiedliwość" w ręce suwerena - Narodu.
Do dyskusji włączył się debil polityczny wychowany w szkole Nalazków w Elblagu , gdzie komunistyczne bałwany kierowali młodzież odstającą umysłowo znajdującą się w trudnych warunkach materialnych. Mieli oni podreperować bezpłatnie swoje mózgi , a nastepnie być wcielonym do służby. Z takim człowiekiem dyskutować się nie da. W dorosłym wieku ci ludzie już nie pojmują rzeczywistości , a marzenie o istnieniu w przestrzeni publicznej spełniają poprzez aktywność w środowisku jemu podobnym. W tej sytuacji opuszczam ten portal z przyjemnością .
Wątpiący, jesteś tchorzliwym, falszywym czlowiekiem, ktory nie ma ani argumentow ani odwagi zmierzyć sie w normalnej dyskusji z kimkolwiek. Uciekasz z tego forum jak smarkacz z podworka, spotkawszy silniejszych od siebie. Zwiewajac nie pogub portek, bo ci d..a zmarznie.
O czym miał z tym obywatelem towarzyszem polemizować, O wyższości gospodarki sowieckiej na gospodarką rynkową. Takie bogactwa narodowe, a prawie wszystko było reglamentowane w tym dobrobycie. Grzegorz Braun powiedział niedawno w wywiadzie, że Ludowe Wojsko Polskie było głównym narzędziem sowietyzacji Polski. No cóż, Braun jest mi obcy kulturowo, ale w tym przypadku i na powyższym przykładzie, nie można sie z nim nie zgodzić.
Na ochotnika do wojska szły miernoty nie chcące się uczyć. Każdy kto miał trochę oleju w głowie i patriotyczne wychowanie w domu omijał bolszewicką armię szerokim łukiem. A nasz ciurak chwalił się tutaj jakie miał z tego profity. Nauczył się krzyczeć: Niech żyje towarzysz wieslaw, Niech żyje przyjażn polsko-radziecka, niech żyje sojusz robotniczo chlopski i zopstało mu to do dziś. Nawet jarek polazł na wieś ciemniaków szukać /oczywiście nie ubliżając całej wsi/. a co prawił wiesio do ciemnoty: „Czy w Polsce są żydowscy nacjonaliści, wyznawcy ideologii syjonistycznej?” – pytał Gomułka. I odpowiadał: „Na pewno tak”. Choć przyznawał jednocześnie, że wielu obywateli pochodzenia żydowskiego zasłużyło się dla Polski Ludowej, to przemówienie jest uznawane za jedno z najbardziej kompromitujących w jego karierze. Z wątkami antysemickimi przeplatały się treści wymierzone w intelektualistów. I sekretarz PZPR zaatakował imiennie między innymi Kazimierza Dejmka, Stefana Kisielewskiego, Pawła Jasienicę i Antoniego Słonimskiego. Protestujących studentów nazwał z kolei „mącicielami porządku społecznego”, przeciw którym słusznie występuje klasa robotnicza
Co wy się burzycie, przecież w końcu robotnik szynki nie je, tak że was to nie dotyczy. Ja wam powiem, że ja jako robotnik miałem przed wojną 2 koszule, a wy na pewno macie teraz po 5–6 koszul co najmniej, więc jest postęp, czy nie ma postępu?
Leć pan na skargę do Churchilla.
Nie kartka wyborcza nas tu przyniosła i nie kartka wyborcza nas stąd zdejmie.
Nikt i nic nie może przekreślić tego faktu, że przed wiekami zamieszkiwał tutaj polski piastowski szczep słowiański. Nikt i nic nie może przekreślić tego faktu, że nasi przodkowie, gospodarze tej ziemi, bronili jej przed przemocą najeźdźców germańskich pod Głogowem czy Wrocławiem. /wypisz, wymaluj budyń/
Przyjęcie tego prawa byłoby znaczącym krokiem w tył dla historycznie silnego polskiego przywództwa w dziedzinie demokratycznych reform w Europie. Erozja demokratycznych zasad podważyłaby wielkie postępy, jakie zrobiła Polska w ostatnich dekadach, budując nowoczesny, demokratyczny kraj" - tak o tzw. "ustawie kagańcowej" napisali w niedzielę dwaj ważni demokratyczni członkowie Izby Reprezentantów, Eliot Engel i William Keating. Engel to szef komisji ds. zagranicznych, a Keating przewodzi podkomisji ds. Europy, Eurazji, energii i środowiska.
List adresowany do prezydenta jest kolejnym sygnałem z Waszyngtonu krytykującym nowe sądowe reformy rządu PiS. Wcześniej w tej samej sprawie i również w bardzo krytycznym tonie napisała rada redakcyjna dziennika "Washington Post". A we wtorek zrobi to prawdopodobnie spikerka Izby Reprezentantów Nancy Pelosi.
W piątek poprzedzający dzień finału odbyło się prezydium partii KORWiN, na którym część członków władz wysunęła żądanie aby uchwalić poparcie dla Grzegorza Brauna, co oznaczałoby de facto rezygnację z walki o finał i przy okazji zmuszało mnie bym w półfinale nie zagłosował sam na siebie. Ze względów oczywistych oznajmiłem, że nie godzę się na taką treść uchwały.
Ostatecznie prezydium partii nie podjęło żadnej uchwały, a jedyne głosowanie było za, dla mnie oczywistym i pozornie niewymagającym decyzji władz, zobligowaniem elektorów partii KORWiN, by głosowali do końca na kandydata partii KORWiN, a nie Ruchu Narodowego, czy Korony. Ten pomysł został odrzucony z wynikiem 7 do 9.
Po burzliwej dyskusji podczas której każdy członek prezydium wyraził swoją opinię, zamknęliśmy obrady i rozeszliśmy się do domów.
W chwili głosowania miałem nadzieję, że mimo braku decyzji władz partii, finał w którym wystąpi przedstawiciel partii KORWiN, która łącznie zdobyła najwięcej elektorów, z przedstawicielem Ruchu Narodowego, który w tym rankingu był drugi, będzie oczywisty. Niestety, myliłem się.
Zamiast finału Bosak - Dziambor, mieliśmy finał Bosak - Braun i to na mnie spoczywała odpowiedzialność za wybór ostatecznego kandydata. Poprosiłem moich elektorów na krótką rozmowę, podczas której poprosiłem ich o głosowanie na Krzysztofa Bosaka. Nie wszyscy tak zrobili, część zagłosowała na Grzegorza Brauna, część wstrzymała się od głosu, w szoku po tym co stało się w półfinale byliśmy wszyscy. Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować i wyrazić mój głęboki szacunek dla moich elektorów. Ich postawa przywróciła mi trochę wiarę w ludzi w tym trudnym momencie, a wiem że nie było im łatwo. Jeżeli to czytacie: Jesteście Wielcy!
Głosowanie, w którym trzeba było zdecydować się pomiędzy Grzegorzem Braunem, a Krzysztofem Bosakiem, nie było łatwe. Osobiście uznałem, że wybory prezydenckie to pojedynek, w którym konkretne poglądy mają o wiele mniejszy ciężar wagowy niż ogólny wizerunek. Potencjał Krzysztofa Bosaka do przekonania do Konfederacji nowych wyborców jest moim zdaniem większy niż Grzegorza Brauna.
He,he, ależ tu ktoś się namęczył - rozwlekle, chaotycznie i nie wiadomo o co chodzi.
Musi chłopina się jakoś dowartościować więc wkleja co popadnie. A że nic z tego nie rozumie to dla niego nie ma znaczenia. Poszczekać i pokąsać to jego cel. Jedynym jego plusem jest dbałość o to co będziemy mieli w czterech literach.
Jego celem jest popieranie blokowania naprawy wymiaru niesprawiedliwości ale dlaczego to nie bardzo wie. Może puszczany od wczoraj w TV Info program KASTA (dziś o 21:26) otworzy mu oczy na to co się dzieje na polskich salach sądowych.
Znalezione w sieci - Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla praworządności przemęcza, sędzia Nawacki Maciej, z sądu rejonowego w Olsztynie. Ciągle pracuje! Z urlopu rezygnuje! I jeszcze inni, niektórzy, mówią mu "basta!". To nie ludzie – to kasta!
Zagadka. Kandydat podpisał się pod swoją kandydaturą, potem napisał skargę na ujawnienie tego faktu, a na końcu jako prezes sądu próbuje blokować zweryfikowanie tego. Co za postać?
Ale się porobiło w Naszym Państwie po odzyskaniu wolności, pierwej w 1945r., a potem w 1981, następnie po utworzeniu IV Rzeczpospolitej, powrocie do trzeciej, obecnego numeru nawet p. poseł Kaczyński nie ogłosił. Nie może być, jak w Konstytucji? PiS zapomniało, że w wyborach miało tylko ponad 43%, a zwycięstwo zawdzięcza p. prez, Kwaśniewskiemu, który to, prócz Konstytucji, wprowadził do naszego życia niejakiego d`Honta, który sporo w naszych wyborach namieszał. Nie słyszałem słów wdzięczności dla P. KWAŚNIEWSKIEGO OD P. POSŁA KACZYŃSKIEGO. Wybory normalne do Senatu, bez interwencji d`Honta pokazały coś. Cie Florek... .
I po co takie głupoty piszesz człowieku?-wszedzie w...
Wizyta wicewojewody w Szpitalu Powiatowym w...Jakie oszczędności jak oni właśnie utworzyli...
Projekt budżetu na rok 2025Miesięczna pensja wójta, prezydenta czy burmistrza...
Projekt budżetu na rok 2025Zapraszam Wszystkich narzekających na SOR do Elbląga...
Wizyta wicewojewody w Szpitalu Powiatowym w...Czy ktoś montował pompe ciepła ale bez instalacji...
Pompa ciepła ale bez fotowoltaikiCzy ktoś montował pompe ciepła ale bez instalacji...
Pompa ciepła ale bez fotowoltaikiCzy ktoś montował pompe ciepła ale bez instalacji...
Pompa ciepła ale bez fotowoltaikiCo to za idioci wieczorami i nocami hałasują swoimi...
ZdenerwowanaCo to za idioci wieczorami i nocami hałasują swoimi...
ZdenerwowanaCo to za idioci wieczorami i nocami hałasują swoimi...
ZdenerwowanaCzy wiadomo co z balonami w tym roku? Nigdzie nie...
BalonyCZW
0° - 10°
PT
-1° - 2°
SOB
-2° - 2°
NIEDZ
-2° - 3°
PON
0° - 4°
WT
5° - 12°
Hydepark Będzie drogo jak kupisz chinczyka a takich jest większość na rynku. One inną moc mają w papierach...
Hydepark Czy ktoś montował pompe ciepła ale bez instalacji fotowoltaicznej? Czy polecicie czy jednak...
Polityka Uchwała starej rady od początku była ratowaniem du.y radnych, którzy i tak w tej kwestii...
Dodawanie ogłoszeń w kategoriach Nieruchomości, Praca, wiąże się z dodatkową opłatą. Pozostałe kategorie są darmowe.