Czy powrócą czasy "wodniackie" do Pasłęka? - Parę lat temu na tym portalu gościł Pan Kaczorowski?(Jezeli przekręciłem nazwisko to przepraszam) który opłynął Bałtyk chyba śródlądowym jachcikiem i od tamtej pory w Pasłęku nie ma tematu żeglarskiego - zmieńmy to.
Nie tylko ta jednostka jest przez ciebie niewykorzystywana...a jeśli już o tym piejesz to gdzie ten złom będziesz trzymać, wodować i kto poniesie koszty.
To nie jest złom ale w pełni sprawna jednostka o długości 8,5 metra zimować może i u mnie, co do kosztów wodowania to równy podział na wszystkich korzystających z jachtu - jest to do wspólnego ustalenia na jakich zasadach korzystamy i czy np. "puszczamy w czarter" by pokryć koszty, w okresie kiedy nikt z nas nie może korzystać.
O, to jest w końcu jakiś konkret na tym forum, wykorzystywanym do tej pory głównie do wzajemnych bezproduktywnych pyskówek. A i wzajemne animozje polityczne zeszłyby na dalszy plan, przy konkretnych zajęciach, wymagających współpracy, bo woda bezlitośnie nie toleruje najmniejszych uchybień na swojej powierzchni. Dobry to pomysł i kibicuję mu serdecznie.
A właściwie ile kosztuje tan jacht, jeśli to nie jest tajemnica handlowa? Pytam jedynie z ciekawości, bo z pewnych względów nie mógłbym uczestniczyć w tym przedsięwzięciu.
Niezły pomysł, w końcu Pasłeczanie też mogą sobie pozwolić na jacht. Nie znam się na stronie technicznej.... ale pomyślcie, kilka jachtów w Pasłęku - jak podniesie atrakcyjnośc Pasłęka?? Przeszkolenie wodniackie- to tez cos kosztuje, a tu -bez wynagrodzenia chce przeprowadzić mieszkaniec. Brawo! Mie się podoba, chociaz nie nadaję się na jacht.
Pozyskanie tego jachtu nic nie będzie kosztowało Pasłęczan, natomiast może trzeba będzie złożyć się na transport (nie dogadywałem się na ten temat nie wiedząc czy będzie zainteresowanie, a samotnie nie chcę "blokować" jachtu.)
Jest to niepowtarzalna okazja dla Pasłęka jako promocja miasteczka i dla osób zainteresowanych jako wspaniała przygoda.. Brać, nie czekać - chciałoby się powiedzieć. Żałuję, że sam nie mogę z tego skorzystać ale gorąco kibicuję temu ewentualnemu przredsięwzięciu. Pasłęczanie - do dzieła!!!
Też żałuję, że nie mogę sfinasować np. gali sztuk walki w Pasłęku. Ale jakby ktoś wyłożył kasę to chętnie bym się pod to podpiął.
He, he, polactwo na krzywy ryj wlazło tu do Polaków i nawet się podpisało.
Facet siedzący przy barze pyta barmana
Hej słyszałeś ostatni dowcip o polakach?
Barman chłodno odpowiada
-Nie ale musisz wiedzieć że jestem polakiem.
-Ok powiedział facet, w takim razie postaram się powiedzieć wolniej
Barman wali faceta w ryj. Facet spada z krzesła. Barman podnosi go troskliwie i mówi: - To od firmy, gratis. W ramach promocji. Facet: - OK, zrozumiałem.
Skończyły się czasy kiedy w knajpach bili kelnerzy.
Bardzo bolało? przyznaj się.
Super sprawa.Zrzucamy sie na transport tego szmaciarza i bierzemy go do Pasłęka.Będziemy śmigać po jeziorku czy innym Zakrzewku.A jak zabraknie wiatru to staniemy na brzegu z odkurzaczami i bedziemy dmuchac w szmaty.
Chrapcio chciałby cudzymi rękami żar z pieca wyrzucać. Kopsnij kasiorkę ze swojej emerytury, tyle tu nawymieniałeś kiedyś dobrze płatnych stanowisk, to chyba masz niezłą, przyprowadz ten złom do Pasłęka i wreszcie się pochwal, że poza mąceniem potrafisz coś pożytecznego zrobić. Chcesz żeby inni dali kasę, postawisz to u siebie i po zawodach. Inni będą mogli cię cmoknąć a nie popływać. Dlatego nie chcesz żeby to była grupa formalna. A twoje gwarancje są tyle warte ile przysięga wojskowa, którą składałeś w latach szesćdziesiatych, zawierająca wierność sowieckiemu sojuzowi.
Przecież Chrapan wyraźnie napisał, że możnaby utworzyc sekcję żeglarska, to dlaczego piszesz bzdury o zawłaszczeniu. Wszystko można prawnie załatwić i młodzi chętni mieliby możliwość spróbowania czegoś innego niż tylko piłka. Ale Wy wolicie obsrać całą sprawę, bo Chrapana nie lubicie a może nawet nienawidzicie i guzik Was obchodzi możliwość zbudowania czegoś pożytecznego dla innych.
chrapcio pisze różnie: np. najlepiej byłoby przejąć ją na powołaną sekcję żeglarską lub też nie koniecznie zorganizowaną grupę..... zimować może i u mnie, co do kosztów wodowania to równy podział na wszystkich korzystających z jachtu - jest to do wspólnego ustalenia na jakich zasadach korzystamy.
Ku jakiej wersji sie skłaniasz? Widzę, że przeczytałeś tylko o sekcji żeglarskiej a ja myślę, że autor napisał tak dla picu a prawda jest taka, że chce aby ktoś zapłacił a on będzie rzadzić.
i jeszcze off topic: Ile kilometrów autostrad oddano w Polsce od 2017 roku? Okrągłe zero. Możemy stracić miliardy z UE
Pisać można wszystko - ekran monitora przyjmie. Gdyby ktoś naprawdę zainteresował się tą propozycją, załatwiłby z Chrapanem rzetelnie, bez żadnych potencjalnych oszustw. I taki zainteresowany zadzwoniłby do Chrapana i uzgodniłby warunki. Tutejsze przekomarzania nie mają najmniejszego znaczenia a wrogowie Chrapana to jacyś oszołomi z gębami pryskającymi nienawistną pianą. Znajdą się zainteresowani i ubiją z Chrapanem interes - świetnie. Nikt się nie znajdzie i nowa dyscyplina sportowa w Pasłęku nie powstanie - szkoda.
O jakich wrogach yego kogoś ty piszesz? Ty raczej spytaj czy on ma jakichkolwiek przyjaciół? Zresztą on sam sobie narobił wrogów mając od małych lat smród za sobą jednocześnie na wielkiego patriotę i narodowca się krygując. Na dokładkę otwartym tekstem na tym FORUM właśnie bronił swojej przeszłości, opisywał jakie to miał niby profity służąc na ochotnika w komuszej gomułokowskiej armii zamiast walnąć sie w piersi i powiedzieć, że popełnił błąd młodości. Każdy by zrozumiał bo kto ich nie popełniał. Dla mnie to zatwardziały, twardogłowy, niereformowalny typ.
ale jaja , chrapan od podobnego sobie dostal niby jacht i chce krzewic zeglarstwo w pasleku , masakra rece opadaja
pelnomorski jacht na kanale elblaskim , chrapan jak zwykle nie wiesz o czym piszesz , masakra co za ignorancja
Lubisz szczekać na necie . Jest podany telefon, zadzwoń a łykniesz trochę wiedzy.
wiedzy lykne ?tak sie sklada ,ze zegluje i wiem ze to co tu sie wypisuje to wielka bzura , 723453925 zadzwon to ci wyjasnie
A kto ci powiedzial, że tu zablokowano możliwość dodawania wpisów. Oj jełop, jełop....
W 13 to chyba nasz były senator studia kończył?
Kolejne odkrycie w okolicach dworca PKP120 tys dla KS Polonia… ciekawe ile z tego pójdzie...
Projekt budżetu na rok 2025Lobby oświatowe góra, a gdzie pomysł na oszczędności...
Projekt budżetu na rok 2025Nie bursztynowa tylko diamentowa. Nie komnata tylko...
Kolejne odkrycie w okolicach dworca PKPI jak zwykle sam hejt. Jak łatwo przychodzi nam...
Wybory uzupełniające już w niedzielę 24 listopadaCzy ktoś montował pompe ciepła ale bez instalacji...
Pompa ciepła ale bez fotowoltaikiCzy ktoś montował pompe ciepła ale bez instalacji...
Pompa ciepła ale bez fotowoltaikiCzy ktoś montował pompe ciepła ale bez instalacji...
Pompa ciepła ale bez fotowoltaikiCo to za idioci wieczorami i nocami hałasują swoimi...
ZdenerwowanaCo to za idioci wieczorami i nocami hałasują swoimi...
ZdenerwowanaCo to za idioci wieczorami i nocami hałasują swoimi...
ZdenerwowanaCzy wiadomo co z balonami w tym roku? Nigdzie nie...
BalonyCZW
0° - 10°
PT
-1° - 2°
SOB
-2° - 2°
NIEDZ
-2° - 3°
PON
0° - 4°
WT
5° - 12°
Hydepark Będzie drogo jak kupisz chinczyka a takich jest większość na rynku. One inną moc mają w papierach...
Hydepark Czy ktoś montował pompe ciepła ale bez instalacji fotowoltaicznej? Czy polecicie czy jednak...
Polityka Uchwała starej rady od początku była ratowaniem du.y radnych, którzy i tak w tej kwestii...
Dodawanie ogłoszeń w kategoriach Nieruchomości, Praca, wiąże się z dodatkową opłatą. Pozostałe kategorie są darmowe.